Materiële zorg

Voeding

Maandelijks wordt een voedselverdeling georganiseerd waar een gratis voedselpakket kan worden afgehaald. Vlees, vis, aardappelen, verse groenten en fruit, kruidenierswaren, brood, drank, verzorging -en schoonmaakproducten, luiers… worden aangeboden. Vragen rond dieet of bepaalde eetgewoonten kan men met de vrijwilligers bespreken en in de mate van het mogelijke houden we hiermee rekening. De doelgroep voor de voedselbank wordt bepaald in samenwerking met de OCMW’s van de gemeenten uit ons werkgebied.

Meubels en huisraad

Waar nodig bieden we ook praktische hulp en voorzien we meubels en huisraad, zodat we voor onze doelgroep het basis wooncomfort kunnen helpen ondersteunen.

Fietsen

Kinderen die hun fiets ontgroeid zijn, kunnen via De Toevlucht een grotere (tweedehands) fiets krijgen. Ook voor volwassenen is er aanbod.

Kledij en schoenen

In het verleden kon men in het voor– en najaar verzorgde en mooie tweedehandskledij uitkiezen op onze kledingbeurzen. In 2022 zal in de Wingenestraat een kleding'winkeltje' opgestart worden voor de mensen van onze doelgroep. Daar zal op meer overzichtelijke en aangename wijze kledij, schoenen, accessoires, huishoudlinnen… kunnen gekozen en gepast worden. Sommige kledij zal gratis zijn, voor nieuwe kledij zal een kleine bijdrage gevraagd worden. Meer uitleg over de openingsuren en werkwijze volgt nog.