Sociale zorg

-Individuele huisbezoeken

-Sociaal praatcafé
: Bij het afhalen van het voedselpakket kan men genieten van een deugddoende babbel, een kopje koffie of thee, een versnapering in ons gezellig lokaal. Ook kan men aan de vrijwilligers bepaalde info vragen. Soms is er ook een medewerker van de gemeente (zoals van het OCMW, huiswerkbegeleiding, RapopStap…)  aanwezig zodat mensen zonder afspraak rechtstreeks contact kunnen nemen.


-Vrije Tijdsactiviteiten :

Vieren van traditionele feesten : Speciale aandacht wordt besteed aan de komst van de Sint, pannenkoeken op tweede kerstdag, oliebollen met de kermis, moederdag…

Sociaal artistiek project : voor iedereen die graag creatief uiting geeft aan emoties, die houdt van expressie. Onze toneelgroep brengt regelmatig een toneelvoorstelling voor publiek. De leden volgen de lessen woord en toneel aan de Academie van Aalter. De inschrijvingskost wordt door onze vereniging gedragen.

Ook een bezoek aan andere toneelgezelschappen en toneelvoorstellingen worden georganiseerd.

Samen tuinieren project : iedereen met groene vingers is welkom. Men kan zelf zaaien en planten op een lap grond die hiervoor ter beschikking is gesteld. De oogst van groenten kan nadien gratis worden meegenomen.

Daguitstap : Tijdens de grote vakantie wordt er vaak een daguitstap georganiseerd vooral voor de gezinnen met kinderen. Deze daguitstap is gratis en gebeurt in samenwerking met het RapopStapkantoor van Aalter.

Educatieve activiteiten met Leerpunt : zoals het volgen van lessen rond gezonde voeding, ordenen van administratie en formulieren, ecologisch leven….Ook deze cursussen zijn gratis te volgen.